NOVOSTI V ZVEZI Z IZPOLNJEVANJEM POGOJA PCT

NOVOSTI V ZVEZI Z IZPOLNJEVANJEM POGOJA PCT


Objavljamo nova določila o izpolnjevanju pogoja PCT, ki so s 1. majem 2022 stopila v veljavo v Republiki Italiji.

ZELENO COVIDNO POTRDILO
S 1. majem ni več potrebno zeleno kovidno potrdilo. Prost je vstop do: restavracij, javnih prevozov, telovadnic, bazenov, konferenc in kongresov, igralnic in
klubov, kinodvoran, gledališč, koncertov, slovesnosti, zabav in festivalov.

Kovidno potrdilo je še vedno obvezno za dostop v bolnišnične oddelke, socialnovarstvene ter socialno-zdravstvene strukture.

UPORABA ZAŠČITNE MASKE
Uporaba zaščitne maske pa v večini krajev ni več obvezna. Uporaba ostaja priporočena zlasti v prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti ustrezne medosebne razdalje in je možnost zbiranja večjega števila ljudi. Do 15. junija je maska še vedno obvezna: v javnem potniškem prometu – tako lokalnem kot tistem na daljše proge – v kinodvoranah, gledališčih, koncertnih dvoranah in sorodnih prizoriščih, če so ta v zaprtih prostorih. Enako velja za športna prizorišča na zaprtem, kot so telovadnice in podobni kraji.
Nošenje maske, kjer se dogodki odvijajo na prostem, ni več obvezna.

Spominjamo, da je rok za prijavo na jubilejni 50. festival narodno-zabavne glasbe “Števerjan 2022” podaljšan do vključno 15. maja 2022. Vsi ansambli se lahko prijavijo na sledeči povezavi: https://prijava.sedej.org/
V kolikor potrebujejo pojasnila ali tehnično pomoč pri izpolnitvi prijavnice, se lahko obrnejo na naš elektronski naslov [email protected] ali na telefonsko številko +39 329 188 3217 (Stefania – tajnica S. K. P. D. Frančišek B. Sedej).
S prijaznimi pozdravi vse skupaj vabimo julija na 50. festival narodno-zabavne glasbe “Števerjan 2022” !

Predsednica
S. K. P. D. Frančišek B. Sedej
ILARIA BERGNACH

Facebook: @F. B. Sedej Števerjan,
Instagram @festivalsteverjan
in na spletni strani www.sedej.org