S.K.P.D. "F. B. Sedej"

Dramska družina

Čeprav njene korenine segajo v konec 19. stoletja, je v zadnjih letih delovanje Dramske družine F. B. Sedej, ki deluje pod istoimenskim društvom, vse bolj uspešno in intenzivno. Gledališka skupina, ki jo sestavljajo igralci vseh starosti, je v letih dosegla znamenite nagrade in priznanja. S svojimi produkcijami, se je Dramska družina F. B. Sedej, večkrat uvrstila med finaliste Linhartovega srečanja v Postojni.

TEKOČE PRODUKCIJE DRAMSKE DRUŽINE F. B. SEDEJ

TEKOČE PRODUKCIJE MLADINSKE GLEDALIŠKE SKUPINE M+ 


UPRAVA

umetniški vodja:
Jasmin Kovic
[email protected]

organizacijski vodja:
Matej Pintar
+39 328 462 4073
[email protected]

organizacijski vodja mladinske gledališke skupine M+:
Miha Kovic
[email protected]

tehnični vodja:
Janez Terpin
+39 328 985 6795
[email protected]

predstavnik igralcev
Nikolaj Pintar
[email protected]

blagajničar S.K.P.D. F.B. Sedej:
Jakob Leopoli

VEČ INFORMACIJ:

Dramska družina S.K.P.D. F. B. Sedej
[email protected]
Trg Svobode 6, 34070, Števerjan, GO, Italija
www.sedej.org
Facebook: dramskadruzinasedej
Instagram: dramskadruzina


KRATEK OPIS DELOVANJA SKUPINE

V sezoni 2013- 2014 je bila predstava Umor v vili R.  v sklopu LINHARTOVEGA TEKMOVANJA 2013 razglašena za NAJBOLJŠO PREDSTAVO SEVERNE PRIMORSKE. ZVONKO SIMČIČ je v sklopu LINHARTOVEGA TEKMOVANJA 2013, za upodobitev Mr. R., prejel NAGRADO za NAJBOLŠO STRANSKO MOŠKO VLOGO. V sklopu 52. Linhartovega srečanja se je uvrstila v finalni tekmovalni del med sedem najboljših skupin Slovenjije. Z isto predstavo je na 10. FESTIVALU AMATERSKIH GLEDALIŠČ V MAVHINJAH prejela 1. NAGRADO v odrasli kategoriji. Na DRŽAVNEM TEKMOVANJU 52. LINHARTOVO SREČANJE 2013 je zmagala NAGRADO ZA NAJBOLŠO PREDSTAVO FESTIVALA, REŽISER FRANKO ŽERJAL pa je prejel nagrado za NAJBOLJŠO REŽIJO. NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU REPASSAGE FEST v UBU (SRBIJA) je ista igra prejela 1. NAGRADO in tako postala najboljša amaterska predstava bivših držav članic Jugoslavije. Na 26. ČUFARJEVIH DNEVIH pa je skupina spet zmagala 1. NAGRADO, igralka SARA MIKLUS pa je prejela NAGRADO ZA NAJBOLJŠO STRANSKO VLOGO.

V sezoni 2014-2015 je bila predstava Aulularia uvrščena v finalni del 54. LINHARTOVEGA TEKMOVANJA 2015 in prejela POSEBNO PRIZNANJE ZA LIKOVNO CELOVITOST PREDSTAVE. ILARIA BERGNACH je v sklopu 54. LINHARTOVEGA SREČANJA 2015, za upodobitev Stafile (Evklionove služkinje), prejela NAGRADO za NAJBOLJŠO STRANSKO ŽENSKO VLOGO. Z isto predstavo je na 11. FESTIVALU AMATERSKIH GLEDALIŠČ V MAVHINJAH prejela 2. NAGRADO v odrasli kategoriji. Predstava je na 23. Novačanovih gledaliških srečanjih (2015) prejela PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠO PREDSTAVO PO OCENI OBČINSTVA. SANJA VOGRIČ je v sklopu 23. Novačanovih gledaliških srečanjih v Trnovljah pri Celju (2015) za upodobitev Lara (hišnega varuha), prejela PRIZNANJE za IGRALKO VEČERA.

Čeprav njene korenine segajo v konec 19. stoletja, je v zadnjih letih delovanje Dramske družine F. B. Sedej vse bolj uspešno in intenzivno. Na 9. Mavhinjskem festivalu je v gledališki sezoni 2010-2011 za komedijo Harvey v režiji Franka Žerjala prejela 1. nagrado ex-aequo. V sezoni 2012-2013 pa se je publiki predstavila kar z dvema produkcijama: z zborovsko komedijo Grozdi so dozoreli v režiji in na besedilo Jasmin Kovic ter glasbo Adija Daneva in z Möderndorferjevo Limonado slovenico, v režiji Franka Žerjala, s katero se je na Linhartovem tekmovanju uvrstila kot najboljša skupina Severne Primorske. Na Čufarjevem tekmovanju na Jesenicah se je uvrstila v finale med najbolše ljubiteljske skupine Slovenije in zamejstva.

Podrobnejši historiat Dramske družine SKPD F. B. Sedej (pdf)