ČEGAU JE SVET MIKLAVŽ? – MIKLAVŽEVANJE 2023

ČEGAU JE SVET MIKLAVŽ? – MIKLAVŽEVANJE 2023

Tudi letos smo Sv. Miklavža pričakali z igrico, ki so jo na odru uprizorili Greta Mania, Irina Škorjanc, Vida Miklus, Danijel Pintar, Jana Spazzapan, Julija Pintar, Urška Dorni, Liam Devetak, Peter Miklus, Vasilij Škorjanc ter Ivan Drufovka in Peter Drufovka. Z vajami smo pričeli v oktobru. Sestajali smo se vsako soboto, v zadnjem tednu pa smo imeli še intenzivne vaje.

Premierno je bila igrica z naslovom “Čegau je Svet Miklavž?” uprizorjena v torek, 5. decembra. Na odru se je na levi strani odvijala zgodba dveh vnukov in babice, na drugi polovici pa so mladi igralci udejanjali prizore iz življenja sv. Miklavža, ki jih je babica pripovedovala vnukom. Gledalci so si lahko torej ogledali in poslušali zgodbo priljubljenega Svetega Nikolaja, ki se je rodil v današnji Turčiji, in se celo življenje do smrti nesebično daroval za druge in pomagal manj srečnim. Že za časa življenja so ga imeli zelo radi, po smrti pa so ga začeli še bolj slaviti in prositi. Postal je zelo znan svetnik. V Rusiji ga slavijo celo dvakrat na leto. Italijanski pomorščaki pa so ga prinesli s sabo v Apulijo in ga preimenovali v San Nicola di Bari.

Za besedilo igrice, ki je bilo napisano v domači števerjanski govorici, sva poskrbeli Petra Ciglic in Ema Terpin. Režirale smo Petra Ciglic, Ema Terpin, Vida Boškin in Lara Proderutti. Za scenografijo pa je skrbela Lara Proderutti, ki je med samo igro v živo risala in projicirala. Pod vodstvom Vide Boškin in ob spremljavi Eme terpin so zapeli najmlajši člani Otroškega pevskega zbora.

Velika zahvala gre tudi tehnikom in lučkarjem, članom Mladinskega krožka ter seveda našemu najljubšemu svetniku, ki nas vsako leto obišče in tako radodarno obdari.

FOTOGALERIJA