CIRKUS ČUDISEKARSEDA! – SEZONA 2022/2023

CIRKUS ČUDISEKARSEDA! – SEZONA 2022/2023

NOVA PRODUKCIJA OTROŠKE GLEDALIŠKE SKUPINE F. B. SEDEJ

Predstava je nastala v sklopu gledališke delavnice Igrivo gledališčeprosto povzeto po delu Bojane Levinger O žalostnem klovnu in zaljubljeni princesi

vodji delavnice: Jožica Zniderčič in Marinka Černic
priredba: Jožica Zniderčič
kostumi: Snežica Černic
izdelava scenografije: Niko Di Battista, Evgen Komjanc
sklepna koreografija: Monika Zajšek
tehnična asistentka: Silvia Humar
asistentka: Vida Boškin
pomoč pri logistiki: Aljoša Dorni
šivilja: Irene Grusovin

ZASEDBA

Princesa Sončnica: Amy Devetak
klovn Adam: Daniel Kovic
klovn Jago: Claudio Burgaretta
direktor cirkusa: Danjel Pahor
krotilka: Sofija Di Battista
akrobatka: Nora Burgaretta
žonglerka: Sofia Prestento
čarodejka: Urška Dorni
plesalka: Victoria Del Negro
deklice: Mia Vittori, Lisa Freda, Greta Manià, Greta Pontello
lovci: Danijel Pintar, Mitja Komjanc, Liam Devetak
medved in medvedek: Liam Devetak, Danijel Pintar

KRATEK OPIS PREDSTAVE

Cirkus Čudisekarseda! je  razgibana otroška zgodbica, v kateri igra ljubezen ključno vlogo.  Igrica, ki je (pod naslovom O žalostnem klovnu in zaljubljeni princesi) nastala izpod peresa Bojane Levinger, je postavljena v  cirkuško okolje, govori pa o tem, kako direktor cirkusa grobo poseže v romantično ljubezen med klovnom Adamom  in princesko Sončnico. Ljubezen daje Sončnici čudežno moč, da vsakemu, ki si tega želi, izpolni najbolj skrito željo. Zlobni cirkuški direktor, ki se tudi sam zagleda v očarljivo princesko, na skrivaj prereže klovnu vrv, ko se ta guga na višini dvajsetih metrov. Adam se hudo poškoduje, a ne umre. Direktor ga zapre v temno klet, kjer občepi kar celo leto. Nadomesti ga, nič hudega sluteči, klovn Jago. Direktorjev poskus, da bi osvojil zalo princeso, je neuspešen. Njeno strto srce še naprej hrepeni po dobrem klovnu Adamu … Brez ljubezni princesa  ne more več uresničevati tajnih želja. 

Kritična situacija se ob pomoči cirkuških umetnikov čudežno razplete in … na koncu ta lepa, iskrena ljubezen, doživi svoj triumf.

V priredbi zgodbe nastopajo še nekateri liki, ki jih v originalu ne srečamo, kot na primer trije lovci, ki gredo na safari po števerjanskih gozdovih. Začinjena je s šaljivimi replikami in narečnimi izrazi. Nekatera imena so spremenjena, značajske poteze posameznih likov pa so bolj humorno zarisane.

PREMIERA

  • nedelja, 7. maja 2023, ob 15.30 v Sedejevem domu v Števerjanu

PONOVITEV

  • sobota, 27. maja 2019, ob 17.00 v v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici  (v sklopu niza Iskrivi smeh na ustih vseh)

GRADIVO

CIRKUS ČUDISEKARSEDA! – gledališki list A5

FOTOGALERIJA