Podcast

Podcast

Odločili smo se, da bomo digitalizirali in naložili na splet zvočne posnetke vseh naših festivalov in  obogatili ter dopolnili podcast, ki sicer kot zavihek na društvenem spletnem mestu sedej.org/podcast, obstaja že tri leta, in na katerem vsi lahko prosto poslušate tekmovalne pesmi nastopajočih ansamblov.

Zaključek nalaganja posnetkov je bil predviden ob koncu junija, ker pa letos festivala ne bo, in da si tudi polepšamo ta čas, smo se odločili, da bo naš obogaten podcast javen prav od danes.

Na njem sicer ni še mogoče poslušati pesmi prav vseh festivalov, ker jih bomo nalagali sproti.

Vse posnetke posredoval Niko Klanjšček, nekdanji član ansambla Lojzeta Hledeta in našega društva, ki je med drugim dolgo let skrbel za ozvočenje našega festivala in hranil zvočne zapise vseh festivalov.

Naložene so seveda samo tekmovalne, izvirne pesmi. Ti posnetki so vsi nastali v živo, torej na našem odru. Z njimi želimo nagovarjati vse ljubitelje nz glasbe in tako najaviti dopolnitev festivalskega podcasta.

Pravice za objavljanje in uporabo teh posnetkov pripada društvu Sedej.

Do danes je naloženih 15 izvedb festivala in preko 300 pesmi. Ti posnetki v živo med drugim, jasno in neizpodbitno dokazujejo koliko tudi naš Festival pomeni za slovensko domačo glasbo.

S tem se želimo pokloniti in zahvaliti vsem tistim, ki so nastopili na našem odru, da jim damo možnost, da še enkrat slišijo svoje igranje, ter da tudi vsi mi podoživimo lepe trenutke, ki se iz leta v leto seštevajo na Števerjanskem festivalu.