Dramska družina – Prvo mesto na 52. Linhartovem srečanju

Dramska družina – Prvo mesto na 52. Linhartovem srečanju

Dramska družina F. B. Sedej je na 52. Linhartovem srečanju v Postojni s predstavo Umor v vili R. v režiji Franka Žerjala prejela Matička za najboljšo predstavo in Matička za najboljšo režijo. Komedijo si je v februarju ogledal regijski selektor Gorazd Jakomini. Državni selektor, Marko Bratuš, pa je predstavo uvrstil v finalni del, kjer se je za Matičke potegovalo skupno 7 skupin. Števerjanska dramska družina je bila izmed vseh prijavljenih (teh jih je bilo 125) na letošnjem Linhartovo srečanje najboljša.
Čestitamo!
52. LINHARTOVO SRECANJE NAGRADA F. B. SEDEJ 2 copia

http://www.sedezfjk.rai.it/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-a6eab91e-c4e0-42cd-aa5e-d028cca4be53.html#p=0

http://www.najdi.si/novica/Primorske.si/Kultura/Umoru-v-vili-Roung-dva-mati%C4%8Dka/67e6b10cb1de79c8ce674d55a7851c32

matička za najboljšo režijo prejme FRANKO ŽERJAL
za režijo predstave Umor v vili Roung v izvedbi Dramske družine F.B. Sedej iz Števerjana
Franko Žerjal je Umor v vili Roung zasnoval kot zabavni variete. Njegova režija je izčiščena, polna duhovitih domislic in gagov, ki jih spretno vpleta v tok dogodkov. Z varno roko potrpežljivo vodi igralce, ki kljub svoji stilizirani, na trenutke že kar nadrealistični igri, nikoli ne prestopijo meje okusnega. Z virtuozno natančnostjo splete vse segmente predstave – kostumografijo, scenografijo, koreografijo, glasbo, oblikovanje svetlobe in seveda igro – v izredno homogeno in duhovito uprizoritev.

matička za najboljšo predstavo v celoti prejme DRAMSKA DRUŽINA F.B. SEDEJ, ŠTEVERJAN
za predstavo Umor v vili Roung
Absurdna komedija Umor v vili Roung v izvedbi Dramske družine F.B. Sedej iz Števerjana je harmonično oblikovana in kompleksna uprizoritev, tako v smislu likovne podobe, glasbenih vložkov, vodenju igralca v prostoru in seveda v ekspresivni, predvsem pa natančni igralski interpretaciji. Z neverjetno energijo, igralskim žarom, dovršenimi koreografijami in izjemnimi pevskimi točkami
preigravajo duhovite, izredno domišljene ter disciplinirano izvedene prizore.
Verjetno največja odlika predstave je v tem, da se kljub temu igralci na odru nikoli ne pozabijo zabavati. Z odrskim veseljem preplavljajo občinstvo, ki – kakor začarano – niti za trenutek ne more ostati ravnodušno. Predstava, po kateri si na koncu rečeš le še: ŠE!

1269592_10202219434109037_284287036_o
Iskrene čestitke Franku Žerjalu in celotni dramski družini!!!!!