Festival 2010 – IZID DVD-ja SRCE NA FESTIVALU

Festival 2010 – IZID DVD-ja SRCE NA FESTIVALU

Deželni sedež Rai za Furlanijo Julijsko krajino je ob letošnjem 40. festivalu narodnozabavne glasbe v Števerjanu izdal DVD z naslovom SRCE NA FESTIVALU. S tem je Slovenska televizija, ki oddaja iz Trsta, želela počastiti števerjanski okrogli jubilej obenem pa ponuditi širšemu občinstvu v gledanje arhivske posnetke od leta 1995, se pravi od začetka svojega oddajanja dalje.

Na DVD-ju si lahko ogledamo reportažo Števerjan 95, dokumentarec Srce na festivalu (od tu tudi naslov dvd-ja) iz leta 2005, nastop zmagovalnih ansamblov kot tudi zmagovalcev nagrade občinstva od leta 1995 do lani. Na dvd-ju je dejansko zbranih 30 viž v živo v izvedbi ans. Agronavti, Akordi, Bobri, Cvet, Čepon, kvintet Dori, Ekart, Frajkinclari, Gorski cvet, Karavanke, Korenine, Laufarji, Modrijani, Navihanke, Primorski fantje, Slovenski zvoki, Slovenskih 5+, Tapravih 6, Veseli svatje, Vesna in Vlasta s prijatelji, Vitezi Celjski, Vrtnica, Zamejski kvintet in Zdomarji.

Dvd dopolnjujejo še 4 novi intervjuji. Pred kamero so namreč stopili predsednik SKPD F.B. Sedej Matej Pintar, član strokovne komisije za glasbo Slavko Avsenik ml., današnja sovoditeljica festivala Jasna Kuljaj in dolgoletna sovoditeljica festivala Betka Šuhel.

Tako v reportaži Števerjan 95 kot tudi v domentarcu Srce na festivalu pa so zbrani še posnetki drugih ansamblov, med katerimi naj še posebej spomnimo na zamejske skupine: Briški odmev, Kvintet Mi, Kraški kvintet, ans. Taims, Tržaški narodni ansambel, Zamejski kvintet in ans. Zvezde.

DVD, ki sta ga uredila Marija Brecelj in Jan Leopoli traja v celoti 205 minut in bo brezplačno na voljo vsem obiskovalcem letošnjega 40. festivala Števerjan 2010.

DVD ŠTEVERJAN